Foto derksen
Image default
Fotografie

Fotostudio Zwolle

Fotostudio Zwolle opnieuw in de coating !

 

Een half jaar na de laatste verbouwing wordt er weer gewerkt aan de fotostudio van Vincent Hartman Fotografie. Nu de ingang is verlegd en beter aansluit op de parkeerplaats is het tijd om de studiovloer van een nieuwe coating te voorzien. De fotostudio van de Zwolse fotograaf wordt dit keer onderhanden genomen door de firma Limbowand. Vincent Hartman heeft de rondwand destijds laten bouwen door een lokale timmerman en vergroot enorm te flexibiliteit en inzetbaarheid van de studio. De firma Limbowand bestond toen nog niet. Helaas zijn hierbij dezelfde fouten gemaakt als Limbowand in de aanloopperiode heeft gemaakt. Helaas is het economisch niet haalbaar de complete wand te laten vervangen, maar de coating wordt nu wel door deze specialisten verzorgd. 

 

Voor de oude coating had de fotograaf een latex verf gebruikt voor wand en vloer. De vloer werd daarna nog eens behandeld met een 2 componenten matte lak. Na het aanbrengen was er slechts een licht tintverschil en glansverschil te zien en over de jaren heen heeft het geheel prima gewerkt. Inmiddels is de vloer een aantal keren schoongemaakt en gerepareerd, maar desalniettemin zag de vloer er uit alsof er een heel leger te paard overheen is geweest. Dit betekende dat de afgeronde hoeken altijd volledig uitgelicht moesten worden. De gerepareede plekken op de vloer leverden bovendien het nodige nabewerkings werk op. De nieuwe coating wordt in een dag in drie lagen aangebracht, waarvan de laatste laag wederom een 2-componenten transparante laag wordt, vermend met 20% kleurmateriaal. Vloer en wand zijn daardoor identiek en egaal mat wit.

 

De fotostudio bij Zwolle, ligt in het dorp Heino dat onder de gemeente Raalte valt. De studio draagt bij aan de veelzijdigheid van Vincent Hartman Fotografie. In de studio kunnen portetten gemaakt worden, profielfoto’s, familiefoto’s, love-shoots en zwangerschapsshoots. De rondwand is ook ideaal voor productfotografie van kleine tot middelgrote producten. Producten die erg klein zijn zoals onderdelen en sieraden worden op de opnametafel gefotografeerd. Voor mode en kleding kan de opdrachtgever live meekijken op een groot beeldscherm en hetzelfde zien als de fotograaf. Hierdoor kan er direct gecontroleerd worden of het gewenste beeld geschoten is en kan er efficient en snel gewerkt worden. De fotostudio voldoet aan de laatste internationale eisen op het gebied van kleurbeheer en bestandsbeheer en is aangesloten bij de fotografenfedereatie via de BFN. 

 

https://www.studiovhf.com/blog/2020/3/29/verbouwing-fotostudio-raalte-heino-zwolle

Gerelateerde artikelen

Tips voor de meest sfeervolle kerstfoto’s

Fotograaf Weesp kan je helpen om mooie foto’s te verzorgen voor een mooie dag

De passie van Fotograaf in Bussum