Foto derksen
Image default
Internet

Wat betekent SEO precies?

Je hebt een webshop en wilt hier misschien wel een keer gebruik gaan maken van zoekmachine optimalisatie. Dat gaat gepaard met de term SEO, maar wat betekent SEO nou precies? Voordat je ergens een handtekening onderzet en een contract afsluit wil je toch eerst weten waar je dan precies voor gaat tekenen. Wat betekent SEO is een veel voorkomende vraag en zeker in dit digitale tijdperk wordt die vraag steeds vaker gesteld. Deze afkorting staat voor de Engelse term search engine optimization wat er voor staat dat er zoekmachines worden geoptimaliseerd. Het gaat over aanpassingen met betrekking tot SEO en voordat die worden uitgevoerd wordt er eerste en uitvoerige scan gedaan met betrekking tot zoekwoorden.

Hoe weet je wat SEO betekent?

Door op de website te lezen wat SEO betekent kom je hier achter. Je kunt ook op het internet diverse sites bezoeken om deze met elkaar te vergelijken. Door middel van de tool van Google Adwords, wat ook wel de zoekwoordenplanner wordt genoemd kan er precies worden gekeken hoe vaak een zoekterm in Google wordt ingetypt. Een voorbeeld hiervan is dat er maar liefst 880 mensen iedere maand intypen ‘Wat is SEO’. SEO zorgt ervoor dat jouw website interessant wordt gemaakt en ook aantrekkelijk wordt gemaakt voor bezoekers die naar jouw diensten of product op zoek zijn.

Website

De gebruiker van Google is een klant die op jouw website terecht dient te komen, maar hoe komt deze klant dan echt terecht op jouw website? Daar wordt SEO voor gebruikt. Wat betekent SEO is een van de zoekwoorden die wordt gebruikt om bijvoorbeeld op deze website terecht et komen. Zo kan het voor jouw website bijvoorbeeld interessant zijn om te zoeken op ‘rijschool Utrecht’ of ‘Specialiste in Rotterdam’. Om deze termen te koppelen aan jouw pagina, zet je SEO in.


Bent u gevestigd in het westen van het land en wilt u daar een SEO bureau in Den Haag inschakelen? Kijk dan eens op Webcontentmarketing.nl. 

Gerelateerde artikelen

Een WordPress specialist uw website laten ontwerpen?

Vind de ideale provider door online alles in 1 pakketten te vergelijken