Foto derksen
Image default
Kunst en Kitsch

Een modern schilderij te koop

Ben je op zoek naar een leuk modern schilderij? Denk dan eens aan abstracte kunst. Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst. Het is een kunstrichting waarbij men niet streeft naar de realiteit. Overeenkomsten tussen het kunstwerk en de zichtbare werkelijkheid worden hier vermeden. Bij deze kunstvorm zijn lijnen, vormen en kleuren zeer belangrijk. Doordat iedere relatie met de realiteit wordt vermeden, kan iedereen ook iets anders zien in het kustwerk. Het is de bedoeling dat je het met je gevoel benaderd. Een modern schilderij is vrij in interpretatie, aanpak en uitwerking. Dit is in tegenstelling met de figuratieve kunst, waarmee men juist wel een realistisch beeld probeert te scheppen.

De historie van moderne Kunst

Hoewel een modern schilderij anders doet vermoeden komt de kunstvorm al lang voor. De aanzet van deze stroming vindt men eind 19e/ begin 20e eeuw. Hier werd op abstracte wijze gebruik gemaakt van kleuren. Een boom hoefde bijvoorbeeld niet meer groen te zijn, maar mocht ook rood of paars zijn. Bekende schilders van een moderne schilderij zijn Kandinsky, Mondriaan en Melevitsj. Zij hadden ieder een eigen boodschap te brengen in hun schilderijen.

Geometrisch abstracte kunst

Wil je een modern schilderij maar dan ook nog abstract? Denk dan aan geometrische kunst. Een modern schilderij in deze stroming richt zich op lijnen en basisvormen. In deze schilderijen zie je, zoals de naam al zegt, vaak geometrische figuren terugkomen, zoals driehoeken, cirkels en vierkanten. Het werk van geometrisch abstracte heeft ook sterke invloed gehad op architecten en designers. Zo een modern schilderij past goed in een woning die is opgebouwd in een strakke stijl met weinig kleur. Bij ons op de website zijn tal van diverse schilderijen te vinden in de verschillende kunststromingen. Kies voor een modern schilderij en je zit altijd goed, want abstracte kunst is tijdloos. Het kan jaren in je woning hangen zonder dat het gaat vervelen. Kijk eens op Atelierandrea.nl voor art prints. 

 Gerelateerde artikelen

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?