Foto derksen
Image default
Kunst en Kitsch

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Van kleine kunstwerken en awards in opdracht tot kunstopdrachten  voor grote RVS beelden voor buiten.

Bij iedere kunstopdracht zijn de wensen van de opdrachtgever het uitgangspunt, daarom ga ik altijd eerst om de tafel met de opdrachtgever. Wat zijn uw wensen en/of  ideeën? Uw wensen geven een richting die ik verbeeld in een serie schetsen.

Deze zijn weer de basis voor kleine kartonnen modelletjes. Daarnaast gebruik ik ook een 3D ontwerpprogramma (Blender). Daarmee kan ik levensechte impressies maken van het eindresultaat. Hoe ziet de RVS sculptuur er straks uit op ware grootte?

Prototype van een RVS kunstwerk in opdracht

Als de kleine modelletjes de opdrachtgever bevallen maak ik van het ontwerp een grotere mock-up van karton of hout – liefst op ware grootte indien dat mogelijk is. De opdrachtgever nodig ik dan uit om langs te komen en samen bekijken we het resultaat. Kloppen de verhoudingen van het kunstwerk in spé? Is de grootte van de sculptuur geschikt voor de locatie (tuin, entree, hal, woonkamer etc. )?

Ook kunnen  dan goed zien of de grootte past bij de toekomstige locatie. Ik kan de mockup ook buiten neerzetten voor een goede impressie hoe het kunstwerk zich buiten in de tuin verhoudt tot de omgeving. Eventuele gewenste aanpassingen kunnen we direct ter plekke uitproberen en doorvoeren.

Het werken met een prototype van het kunstwerk heeft als voordeel dat u als opdrachtgever als het ware kunt toegroeien naar het definitieve kunstwerk van RVS of brons of corten. U ziet het als het ware langzaam ontstaan.

Na het OK van de opdrachtgever starten we met de uitvoering van het kunstwerk in opdracht in het definitieve materiaal (RVS 316, brons of cortenstaal)

 

Definitieve uitvoering van de RVS kunstopdracht

Voor de definitieve uitvoering van de kunst in opdracht sculptuur snijden we eerst het RVS 316 -inox om het daarna met verschillende metaalbewerkingstechnieken in zijn uiteindelijke vorm te krijgen.

Daarna gaan we aan de slag met verschillende metaalbewerkingstechnieken die nodig zijn om het kunstwerk in de gewenste vorm te krijgen. Metaal is een taai en weerbarstig materiaal dat als het ware overwonnen moet worden. Lassen, walsen, zetten, buigen, forceren en kloppen is een aantal van die technieken.  . RVS en brons lenen zich extra goed voor een prachtige afwerking. De sculptuur of het kunstbeeld wordt helemaal gladgeschuurd in verschillende fases van verfijning. Als het perfect glad is kunnen we kiezen om een deel van het materiaal verder te verfijnen totdat het als een spiegel glimt en de omgeving letterlijk weerkaatst, of juist een deel mat te maken zodat een fraai contrast ontstaat.

 

RVS spiegelende of matte uitstraling?

De voorkeur voor spiegelend of juist een mat RVS kunstwerk verschilt van persoon tot persoon Sommigen houden van glimmend en spiegelend, anderen houden meer van mat geschuurd RVS – dat kan een bijna fluwelen uitstraling hebben. Hoe dan ook, kunst is en blijft een kwestie van smaak, dat geldt ook de afwerking en de voorkeur voor materiaal. Zo associëren sommige mensen het nu zo populaire geroeste (corten) staal met verval en vinden het er “onverzorgd” uitzien. Sommigen vinden een kunstwerk van corten staal natuurlijk en organisch ogen, anderen associëren roest met verval vinden het “onverzorgd”. 

 

Exclusieve kunst in opdracht

 

In ieder geval levert een goed uitgevoerde kunstopdracht een origineel en exclusief RVS kunstwerk op. Een kunst object dat voortdurend boeit en intrigeert. Een aanwinst voor uw tuin, huis of organisatie. Een kunstwerk in opdracht gemaakt is een exclusieve toevoeging die past bij uw huis, organisatie of tuin.

 

 

RVS sculptuur met een certificaat van echtheid

Ieder RVS kunstwerk heeft een uniek certificaat van echtheid ondertekend door de maker. De authenticiteit van het kunstbeeld wordt daarmee door de kunstenaar bevestigd. Ook bevat het certificaat een korte motivatie van de beeldhouwer over het ontwerp en details over de uitvoering, de gebruikte technieken en materialen. Als het kunstwerk uit een gelimiteerde oplage komt staat op het certificaat welk nummer van het totale aantal het kunstwerk is.

 

Wat kost een kunstwerk in opdracht ontworpen?

De kosten voor een kunstwerk in opdracht hangen af van wat uw wensen zijn. Standaard vraag ik voor een nieuw en exclusief ontwerp 1500 euro Als u al vrij aardig weet wat u wilt, of heeft een beeld of RVS sculptuur gezien dat uw voorkeur heeft dan vervallen die kosten grotendeels. Op website www.jeroenstok.com vindt u een overzicht van veel kunstwerken en de prijzen.  Ook staat bij ieder kunstwerk de afmetingen, het type afwerking en het gebruikte materiaal. Hiermee krijgt u een indruk van wat een RVS kunstbeeld ongeveer kost.

 

Ook geïnteresseerd in kunst in opdracht?

Heeft interesse om een kunstwerk of sculptuur in opdracht? Neem vrijblijvend contact op met Jeroen Stok en informeer naar de mogelijkheden.

 

RVS-Beeldhouwer Jeroen Stok

Jeroen Stok is RVS kunstenaar en maakt RVS kunstwerken in opdracht en verkoopt vrij werk. Daarnaast maakt hij ook grafkunst in opdracht samen met nabestaanden.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

 

Deze blog over een RVS kunstopdracht is geschreven door Jeroen Stok – RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/alle-rvs-sculpturen/