Foto derksen
Image default
Toerisme

Gezellig dineren met zicht op zee

restaurants in blankenberge

Snel proeven van verse garnalenpasteitjes of gourmet diners met diverse Noordzeelekkernijen: aan de Belgische kust zit je altijd goed! Tijdens het eten genieten van het prachtige uitzicht op zee? Hieronder vind je lekkernijen aan zee. Genieten is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Klassieke bistrokeuken

Het zou niet erg ingewikkeld voor je moeten zijn, maar moet het heerlijk zijn? Dan is er Wenduine’s Bistro Fine Claire (Bistro Fine Claire). Hier vind je heerlijke klassieke bistrogerechten zoals tomatengarnalen, tong- of garnaalkroketten.

3SIXTY

Het Memlinc Palace Hotel in Knokke-Heist beschikt over een 3sixty sky lounge waar u kunt genieten van het uitzicht. Van Zwin tot Zeebrugge, je kunt er allemaal van genieten vanaf het fantastische dakterras. De menukaart is kort, maar een rijke drankenkaart zal iedereen aanspreken.

Must-visit voor fijnproevers

Een must-visit plek voor fijnproevers die ook van heerlijke gin-tonic houden. Histores D’O is op zee. Naast klassieke bh-gerechten, zoals tomatengarnalen, eet je hier ook verse salades, pasta of Spaanse tapas. Op vrijdag is er livemuziek en op zondag kun je hier heerlijk gebak proeven.

Elegant en luxueus

De lekkerste gerechten proef je in Le Fox, het restaurant van sterrenchef Stéphane Buyens. Naast het uitzicht op zee heeft het restaurant ook een elegante en luxe uitstraling. Een echte beleving!

Suikervrije en biologische dranken

Wie een supercomfortabel en gezond restaurant wil, moet naar Spelleplekke in Oostduinkerke. De Spelleplekke is een paradijs voor gezinnen met kinderen. Hier willen ze geen frisdrank gebruiken om kinderen te lokken, maar suikervrije en biologische alternatieven gebruiken om kinderen aan te trekken. Het menu is niet al te ingewikkeld, variërend van Thaise rundvleessalade tot mosselen en gebakken leisteen.

Wat je verwacht van Beihai

Fastfood of een complete restaurantervaring? Beiden kunnen terecht in De Kombuis in Zeebrugge. Op het menu vind je alles wat Beihai nodig heeft, van kabeljauw met mayonaise tot beignets die smelten in je mond. Ze hebben allemaal een prachtig uitzicht op zee.

Lekker eten tegen betaalbare prijzen

Foodies onder ons moeten zeker naar Sel Gris in Knokke-Heist gaan. Dit geweldige restaurant heeft een ultramodern en stijlvol interieur, bijna in de zandduinen. De kaart is niet alleen een kunstwerk, maar ook gemakkelijk te kiezen. Frederik Deceuninck werkte twee jaar als chef in Karmeliet en drie jaar als chef in het kustrestaurant Jardintropical. Na zeven maanden in Pastorale in Reet te hebben doorgebracht, besloot hij zijn droom te verwezenlijken: een eigen gastronomisch restaurant hebben, waar je kunt genieten van eten tegen betaalbare prijzen. Sel Gris is zo geboren.

Cultureel en culinair

Vissers in Oostende lossen dagelijks verse vis op Vistap. In een gezellige sfeer kunt u genieten van handgekookte vis of garnalen. Vistrap is elke dag open, behalve met Kerstmis, Nieuwjaar en wanneer er een storm op zee is.

Kook met een professionele en respectvolle instelling

Bij het familierestaurant Tijdok kan je genieten van vers gevangen vis. Hier bereiden we klassieke visgerechten met zeer professionele vaardigheden en respect. Kortom, je moet het zeker bezoeken en proeven. Tijdok ligt op een oude vissersplek, en is ook een ideale plek om te wandelen of fietsen in de haven.

Vis uit de Noordzee met een Scandinavische toets

Op de bovenste verdieping van de nieuwe ABC-toren van Zeebrugge geniet je tijdens het eten van het uitzicht over de hele haven van Zeebrugge. Het is vooral aan te raden om al deze mooie lampen ’s nachts te gebruiken. Dit maakt alles romantischer!

Van afternoontea tot Noodzeevis

De Bistro Albert Taverne maakt deel uit van het Termae Palace Hotel te Oostende, Oostende is een waar juweel aan onze kust en werd na een lange renovatie volledig gerestaureerd. Je bent hier om de heerlijke Noodze-vis te proeven, maar wafels en afternoon tea behoren ook tot de mogelijkheden.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html