Hoe is het om een auto te huren in Portugal?

Fotoderksen

Als je op vakantie gaat naar Portugal en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren. Een auto is een prima vervoersmiddel om Portugal te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Portugal.

 

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Portugal. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Portugal in je achterhoofd te houden:

 

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Italië;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • All-inclusive autoverhuur is mogelijk in Portugal.
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.

 

Ieder land heeft zo zijn eigen verkeersregels. Zorg dat je de Portugese kent en weet wat wel en niet mag zodat je niet voor verrassingen komt te staan onderweg. Zo moeten kinderen tot en met 4 jaar in een kinderzitje in de auto zitten en alle inzittenden moeten ten alle tijden een gordel dragen. In Portugal rijdt men rechts en verkeer dat van rechts komt, heeft voorrang. Bestuurders moeten uitstappende trampassagiers voorrang verlenen. Op smalle wegen moet die auto voorrang verlenen, die het makkelijkst kan uitwijken. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5. In Portugal moet op vele snelwegtrajecten tol betaald worden, ondermeer op de ‘Auto-Estrada’ tussen Lissabon en Porto. Vaak kun je hier niet betalen met een Nederlandse pinpas dus zorg er voor dat je een creditcard en/of cash bij je hebt.

 

Over het algemeen zijn de wegen in Portugal goed onderhouden. Alleen in de kleine dorpen zal je soms wat hobbelwegen tegenkomen. De verkeersregels zijn duidelijk, maar houdt de verkeersborden ten alle tijden goed in de gaten. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende, dure verrassingen komen te staan!

 

Helemaal overtuigd dat je een auto wil gaan huren tijdens je vakantie in Portugal? Dan is het natuurlijk als laatste nog belangrijk om te weten waar je het beste je vervoersmiddel kunt gaan huren. Het verhuurbedrijf Sunny Cars heeft op bijna alle vliegvelden in Portugal een bureau. Sunny Cars is een erkend en goed verhuurbedrijf en je kunt je auto er zorgeloos huren met een All-Inclusive autoverhuur pakket. Met dit pakket heb een lokale belasting en luchthavenafleveringskosten, Glas-banden-bodem-dakschadedekking, terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal, schadeverzekering (CDW), een WA-dekking van 7,5 miljoen euro, een ongelimiteerd aantal kilometers en je kunt de huurauto gratis wijzigen. Sunny Cars biedt ook de mogelijkheid aan personen jonger dan 25 jaar om een auto te huren. Ben je 25 jaar of jonger, vraag dan het Under Age pakket aan bij Sunny Cars!

https://www.autoportugal.nl/