Foto derksen
Image default
Groothandel

Onthardingszout en een volumegestuurde regeneratie

Door het regeneratieproces van de harstcilinders in uw waterontharder blijft de werking van uw waterontharder optimaal. Een regeneratieproces zorgt er namelijk voor dat verzadigde harstkorrels in uw waterontharder, die zorgen voor de opname van harde ionen uit hard water, gereinigd worden, waardoor ze hun normale capaciteit weer herwinnen. Het regenereren van de harstkorrels vindt plaats door middel van water en onthardingszout en kan tijdsgestuurd plaatsvinden maar ook volumegestuurd. Over laatstgenoemde manier zal dit artikel gaan.

Wat houdt een volumegestuurde waterontharder in?

Een waterontharder kan het regeneratieproces laten plaatsvinden op basis van volume. Dit is de ideale oplossing voor mensen, van wie het waterverbruik dagelijks of per week wel eens kan verschillen. Een volumesturing vindt plaats in een slim systeem, dat kijkt naar de verzadiging van de harstbolletjes. Op basis van het waterverbruik en de verzadiging van de harstbolletjes worden de harstcilinders gereinigd met onthardingszout en water. Het zout kunt u kopen bij agrarische bedrijven, zoals H. van Namen B.V.

Het voordeel van volumegestuurde waterontharders

In tegenstelling tot tijdsgestuurde waterontharders vindt er met volumegestuurde waterontharders geen verkwisting plaats van water of onthardingszout. Tevens bent u daarnaast altijd voorzien van zacht water, want zodra er geen calcium en magnesium meer opgenomen worden, wordt meteen het regeneratieproces in gang gezet. Daarbij wordt bij deze wijze van ontharden gewerkt met een reserve, waardoor het regeneratieproces uitgesteld kan worden tot de nachtelijke uren.

Voor wie zijn dit type waterontharders geschikt?

Eigenlijk kan iedereen gebruikmaken van dit type waterontharders, omdat verkwisting van water en regeneratiezout te allen tijde voorkomen wordt. Dit kan u behoorlijk wat geld schelen, want verkwisting van water en onthardingszout treft u in uw portemonnee. Zeker grote huishoudens hebben profijt van een volumegestuurde waterontharder, want hier schommelt het waterverbruik ontzettend.

De kosten van volumegestuurde waterontharders

Bij mechanische waterontharders wordt er veel gebruikgemaakt van tijdsgestuurde regeneratie, waardoor u voor een dergelijke waterontharder circa € 1.000,- kwijt bent. Door de flexibiliteit van volumegestuurde waterontharders betaalt u voor deze waterontharders meer. Denk aan bedragen vanaf € 1.150,-.

https://www.vannamen.nl/

Gerelateerde artikelen

Hier vindt u vloer- en wandtegels voor elk vertrek