Foto derksen
Image default
Aanbiedingen

Alle soorten schroeven op een rijtje

Voor bijna elke klus in en om het huis heb je wel schroeven nodig. Of je nou een kunstwerk van je dochter wil ophangen, een je nieuwe bed in elkaar wil zetten of je een nieuwe schutting wil plaatsen, een uitgebreide voorraad schroeven is onmisbaar voor iedere doe-het-zelver. Juist nu we in deze corona tijden extra veel thuis zitten, beginnen dingen in je huis je op te vallen. Overal om je heen zie je dingen waar aan geklust moet worden, dus is het tijd om de gereedschapskist weer van onder het stof vandaan te halen. Die heeft veel vakjes en ik elk vakje zit weer een andere soort schroef. Super ‘satisfying’ om te sorteren dus. Als je nog geen gereedschapskist heeft, is het slim om er een te kopen. Dan kun je hem vullen met schroeven van BNV tools. Maar welke schroef heb je nou nodig voor welke klus? Ze hebben allemaal een andere functie. In dit artikel leg ik het je uit.

De meest standaard schroeven zijn houtschroeven, deze zijn natuurlijk leehnavasor bedoeld om twee stukken hout aan elkaar te bevestigen. Bijvoorbeeld een kast, een tafel of een plankje. Bij schroeven is kwaliteit heel belangrijk, want het zou verschrikkelijk zijn als uw bouwwerk uit elkaar zou vallen doordat de schroeven gaan roesten. Wij van BNV tools raden je daarom aan om woodies houtschroeven aan te schaffen, die zijn gemaakt van gehard staal en ze zijn verzinkt, heel degelijk dus.

Dan heb je ook nog wel eens dat je iets op een gipsplaat wil bevestigen. Hier gebruik je geen houtschroeven voor, maar gipsplaatschroeven of snelbouwschroeven. Deze schroeven zijn ideaal voor het boren van bijvoorbeeld een houten plank aan een gipsplaat. Een nadeel is wel, dat snelbouwschroeven een stukje duurder zijn dan ‘normale’ houtschroeven.

In conclusie, elke klus vereist zijn eigen schroef, dus leg een voorraad aan waar je de rest van je leven plezier aan beleeft.

https://www.bnvtools.nl/

Gerelateerde artikelen

Zelf je kozijnen configureren

Dakinspectie voor ieder dak

Matrasbeschermer VS Matrastopper: wat is het verschil?