Foto derksen
Image default
Aanbiedingen

De voordelen en toepassingen van spiegels in de badkamer en in huis

Spiegels zijn niet alleen functioneel, maar ze zijn ook een geweldige manier om een kamer te decoreren of om de illusie van meer ruimte te creëren. Spiegels worden vaak gebruikt in badkamers, maar ze zijn ook populair in andere kamers van het huis. In deze blog komen de voordelen van spiegels en de toepassingen aan bod! 

 

Voordelen van Spiegels in de Badkamer

Spiegels zijn essentieel in de badkamer omdat ze je helpen om jezelf klaar te maken voor de dag. Ze maken het gemakkelijk om je haar te borstelen, je gezicht te wassen en om make-up aan te brengen. Spiegels in de badkamer zijn er in verschillende maten en vormen, en ze kunnen ook worden uitgerust met verlichting. Verlichting maakt het gemakkelijker om jezelf goed te zien, wat vooral handig is wanneer je ’s morgens vroeg wakker wordt of in de avond wanneer de zon ondergaat. Hierbij is het natuurlijk wel van belangrijk om rekening te houden met de grootte en de vorm van de spiegel, zodat het goed past binnen het interieur van de badkamer.

 

Voordelen van spiegels

Spiegels in huis zijn niet alleen handig, ze kunnen ook helpen om een kamer groter of kleiner te laten lijken. Door een spiegel op de muren te plaatsen, weerkaatst deze het licht in de kamer en creëert het de illusie van meer ruimte. Spiegels in huis kunnen ook dienen als decoratieve elementen, vooral als ze ongebruikelijke vormen en stijlen hebben.

 

Toepassingen van spiegels in huis

Spiegels kunnen op verschillende manieren in huis worden gebruikt. Een spiegelpaneel op de wand kan bijvoorbeeld een saaie muur opsieren en het licht in de kamer weerkaatsen. Een oversized spiegel kan ook gebruikt worden als een statement stuk in een kamer. Spiegels in de foyer zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt en kunnen ook dienen om gasten te verwelkomen. In de slaapkamer kan een grote staande spiegel worden gebruikt om een linkerkant van de kledingkast aan te kleden.

 

Spiegel veiligheid

Het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheid wanneer je spiegels in huis hebt. Spiegels zijn breekbaar en kunnen een gevaar vormen als ze breken. Kinderen en huisdieren kunnen zich verwonden, vooral als de spiegel breekt. Om dit te voorkomen kun je anti-scherven film op de spiegel aanbrengen, de spiegel verankeren aan de muur of ervoor zorgen dat de spiegel hoog genoeg is dat kinderen of huisdieren er niet bij kunnen komen.

https://www.glasgigant.nl