Foto derksen
Image default
Dienstverlening

Hier moet je opletten als je een pasfoto gaat maken

Voor een pasfoto gelden een aantal regels. Het is immers de foto die in officiële documenten komt te staan, je moet dus herkenbaar en duidelijk in beeld zijn! Denk bijvoorbeeld aan een neutrale achtergrond, niet voor een druk behangetje dus. Maar ook het feit dat je gezicht en je oren goed zichtbaar moeten zijn. En vergeet helder licht niet. Bij een fotograaf zijn al deze punten vanzelfsprekend aan de orde, maar ga je zelf een pasfoto maken, dan moet je toch wat meer letten op de details.

De basisregels voor een pasfoto

Een officiële pasfoto moet aan een aantal regels voldoen. Dit geldt voor fysieke foto’s en als je een digitale pasfoto maken zelf thuis gaat proberen. Zo moeten je oren zichtbaar zijn, maar je tanden bijvoorbeeld niet. Lachen met je mond dicht dus! Daarnaast heb je voldoende daglicht nodig en moet je recht in de lens kijken. Kies je dus voor zelf een pasfoto maken thuis, dan heb je een timer nodig op je telefoon. Ook moet er niets op de achtergrond zichtbaar zijn, dit zorgt voor teveel afleiding. 

Zelf je foto maken

Tegenwoordig is er weinig wat je niet meer zelf thuis kunt regelen. Een pasfoto maken kan nu natuurlijk dus ook in je eigen huis. Als je alle regels volgt tijdens een digitale pasfoto maken, kan je die gemakkelijk uploaden. Doe je dit voor een bepaald tijdstip, dan kun je de fysieke foto’s de volgende dag al in huis hebben. Dit is stukken sneller dan een fotograaf in de buurt zoeken en misschien een aantal dagen moeten wachten voordat je langs kunt komen. Zelf een pasfoto maken is dus een uitkomst voor heel veel mensen!

 

Als je zelfgemaakte foto toch niet geldig blijkt door de overheid, dan krijg je het geld terug. Je kunt dan opnieuw een poging doen en zelf een digitale pasfoto maken. Misschien is het wel nog slim om de regels weer even door te nemen. Om helemaal zeker te zijn dat dit niet zal gebeuren, wordt je foto ook nog door een echt persoon gecheckt en niet alleen door een computerprogramma.  

 

https://pasfoto.me/

Gerelateerde artikelen

Uitstekende aanvullende verzekeringen van ZorgDirect

HOE KIES JE VOOR EEN GEKWALIFICEERDE, BETROUWBARE SLOTENMAKER

Riool laten ontstoppen in Utrecht