Foto derksen
Image default
Cadeau

Hoe een Rubik’s Cube op te lossen door algoritmen te gebruiken

 

Houd ervan of haat het, de Rubik’s kubus is een van ’s werelds meest populaire puzzels. Voor velen is het een intimiderende uitdaging, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Met een paar eenvoudige algoritmen en wat doorzettingsvermogen kun je er ook een in korte tijd oplossen als je dat nog niet eerder hebt gedaan.

Hoe lang duurt het voor de gemiddelde persoon om een ​​Rubik’s Cube op te lossen?
Als je problemen hebt met het oplossen van een Rubiks kubus, wees maar niet bang, je bent niet de enige. Volgens sommige schattingen heeft slechts 6% van de bevolking dit ooit bereikt. Ofwel door een combinatie van leeralgoritmen (daarover later meer), of door pure vastberadenheid, het oplossen van een Rubiks kubus is niet zo belastend als je bereid bent eraan te werken.

Ah, de Rubik’s Cube. Als er ooit iets was om uw technische bekwaamheid te bewijzen, zou dit kleine speelgoed het zijn. In de wereld van geeks en nerds is het kunnen oplossen van deze puzzelkubus vaak een toelatingseis, maar wat als je niet weet hoe? Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je een Rubiks kubus uit elkaar kunt halen en weer correct in elkaar kunt zetten, maar er is een nog indrukwekkendere manier om je vrienden te misleiden. Het beste is dat je deze truc voor iedereen kunt doen, en zij zullen het verschil niet kunnen zien. Bekijk de korte video hieronder om te zien hoe het moet.

De sleutel achter deze truc is het principe dat het steeds opnieuw herhalen van dezelfde reeks zetten op een Rubik’s Cube je altijd terugbrengt naar de opgeloste positie. Je zult een reeds verknoeide kubus niet kunnen oplossen, maar als je je opstellingskubus op de juiste plek plant, kun je het in een mum van tijd oplossen en iedereen verbazen.

Het enige dat u hoeft te doen, is een reeks zetten zo vaak herhalen dat de kubus er in de war uitziet. Laat het daarna ergens achter en wacht tot mensen zich verzamelen. Zodra iedereen in de buurt is, pak je gewoon de kubus op, herhaal je dezelfde reeks bewegingen opnieuw, en daar heb je het, een opgeloste Rubik’s Cube!

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be