Hoe pigmentvlekken bleken en werkt het echt zo goed?

Pigmentvlekken bleken

Wanneer je last hebt van pigmentvlekken is het heel begrijpelijk dat je hiervan af zou willen. Er zijn maatregelen die je kunt treffen om het erger maken van pigmentvlekken te voorkomen. Daarnaast zijn er ook methoden om van je pigmentvlekken af te komen op een veilige manier. In dit artikel zul je daar meer informatie over lezen en kun je je pigmentvlekken op een goede manier aanpakken.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid zoals je lichaam en gezicht die niet kwaadaardig zijn. Het zijn vlekken die in veel gevallen door de zon worden veroorzaakt door het langdurig blootstellen van de huid over de jaren heen aan de zon. Vaak komen deze vlekken in de loop van de jaren meer en meer op. Meestal op de handen en in het gezicht omdat mensen dit vaak niet goed of helemaal niet insmeren.

Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door de veranderende hormoonhuishouding tijdens een zwangerschap. Wanneer je zwanger bent moet je daarom nog extra opletten tijdens het zonnen omdat je dan veel sneller pigmentvlekken kunt krijgen. Pigmentvlekken ontstaan dus veelal door de zon. Dit komt doordat je huid je wil beschermen tegen de zon. De huid maakt dan pigment aan. Pigment is hetgeen ons beschermt tegen schadelijk Uv-stralen en zorgt voor het aanmaken van de bruin getinte kleur. Door het veel aanmaken van pigment kunnen de pigmentcellen in de war raken en te veel pigment aanmaken. Door het teveel aanmaken hiervan kan het voorkomen dat het pigment niet goed over de huid wordt verdeeld. Er ontstaan dan ophopingen van pigment.

 

Pigmentvlekken bleken

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid. Om deze te verminderen moeten ze verbleken. Dit kan op een aantal manieren. De eerste is het gebruik maken van middeltjes die je gemakkelijk aan kunt schaffen. Zo is het een mogelijkheid om een gezichtsmasker te maken van limoensap, honing en kokosolie. Breng dit mengsel aan op de vlekken en laat het even intrekken. Andere ingrediënten die goed zijn voor de pigmentvlekken zijn:

  • Citroensap

  • Yoghurt

  • Aloë Vera

  • Kamille

  • Tomaat

 

Wanneer je echter last hebt van de meer hardnekkige pigmentvlekken kun je kiezen voor een pigmentvlekken crème. Een pigmentvlekken crème die speciaal is ontwikkeld voor de aanpak van de vlekken is de Skinlight Whitening treatment crème. Dit is een  die de vlekken na gebruik lichter en lichter laat maken tot ze helemaal zijn verdwenen. De crème kan 2 keer per dag gebruikt worden gedurende zo’n 4 tot 6 weken. De crème kan ook veilig langer gebruikt worden naar wens omdat het een huidvriendelijke crème is van PH neutrale ingrediënten.