Karpervissen in de nacht

Fotoderksen

Het is vaak moeilijk om genoeg tijd te vinden om je hobby’s uit te voeren. Voor mij is dit niet anders. Het werk vraagt veel tijd en daarnaast een gezin met 3 jongens, zwemmen, sport en spelenede vriendjes laat niet veel tijd over voor jezelf. Laat staan het rustig vissen voor een hele dag! Gelukkig staat er in de schuur een kleine kampeeruitrusting voor het karpervissen. Hierdoor kan ik toch verspreid te nodige uren vissen en mijn visjes vangen. 

 

Eind van de middag laat ik de auto in voor een kort nachtje. Zo licht mogelijk bepakt probeer ik dit altijd te organiseren, maar de vele kilo’s materiaal op de barrow (kruiwagen voor het karpervissen) verraden dat dit weer niet gelukt is. Toch altijd handig om dat 2e net mee te nemen, nog dat extra voertje etc. Doordat ik geen voerstek-visser ben, ben ik lekker mobiel om neer te strijken waar het gevoel goed is. Met een snelle ronde om het water probeer ik de vis te vinden. Liever starten waar de vis is, dan hopen dat ze je stek vinden natuurlijk. Met springende en surfende vissen in de hoek van het water is de stek snel bepaald. Hierbij vis ik niet direct op de vis, maar probeer de vis te onderscheppen als ze uit deze hoek scheppen. Het direct aangooien en voeren kan de vis namelijk direct verschrikken en ze uit mijn sector verjagen. 

 

Na het inrichten van de tent met stretcher, tassen, lampen en tacklebox met de essentiële spullen in de hoek, gaan daarna tegen het donker de hengels te water. Eerst lichtjes voeren en daarna pas de hengels erin. Dit advies krijg ik bij de hengelsport winkel. Hierdoor is de kans dat de karper direct schrikt van de klap van het lood op het water een stuk minder. Nu wachten op de eerste aanbeet. Pas bij het eerste licht komt de linker karperhengel tot leven op de rodpod. Deze ligt het meest in de hoek, waar de karper de avond ervoor gespot is. Tijdens het drillen gaat nog geen 10 minuten later de andere hengel er van door. Ook dit voelt als een goede vis. Gelukkig weet ik beide vissen te landen. Toch fijn dat het 2e visnet maar meegenomen is. Al met al lijkt het erop dat de karper in de nacht in de hoek is blijven hangen en pas in de ochtend deze hoek verlaat. Belangrijke info voor een volgende sessie.

https://www.sportvisgigant.nl/