Foto derksen
Image default
Fotografie

De 5 leukste fotografiecursussen om te kiezen

Is fotografie één van jouw grootste hobby’s? Dan ben je zeker niet de enige. Er is weinig leukers dan naar eropuit te trekken met je camera en de mooiste plaatjes te schieten. Maar weet jij wel alles uit je camera te halen? Als je echt stappen wilt zetten op het gebied van fotografie is het een goed idee om een online cursus fotografie te volgen. Hiervan zijn er natuurlijk honderden beschikbaar. Om je een eindje op weg te helpen zetten we een aantal van de leukste op een rijtje.

Landschapsfotografie

Eén van de vormen van fotografie die het meest tot de verbeelding spreekt is landschapsfotografie. Er gaat maar weinig boven een goed gelukte landschapsfoto. Niet voor niets is dit een type foto dat je vaak aan de muur van de woonkamer ziet hangen. En hoe leuk zou het zijn als je daar je eigen geschoten foto ziet hangen? Een cursus landschapsfotografie is dus een goed idee. Hierbij leer je onder andere hoe je zorgt voor voldoende scherptediepte, hoe je op de juiste manier een statief gebruikt, hoe je een goede compositie maakt en hoe je de juiste lijnen kiest.

Portretfotografie

Portretfotografie is één van de populairste vormen van fotografie. Het leuke is dat je hierbij iemand op een bepaald moment in zijn of haar leven kan vastleggen en dat moment is nooit meer hetzelfde. Een portretfoto maken is niet moeilijk, maar een goede en sprekende portretfoto maken is een ander verhaal. Een online cursus is daarom een uitkomst. Hierbij leer je onder andere hoe je scherp stelt op de ogen, hoe je een grote diafragma opening gebruikt, hoe je de juiste compositie kiest en nog veel meer.

Fotobewerkingsprogramma’s

Een goede foto maken is stap één, maar voor het beste eindproduct loont het om ook goed overweg te kunnen met een fotobewerkingsprogramma. Hiermee maak je je foto’s nog mooier. Kies bijvoorbeeld voor één van de onderstaande cursussen:

  • Photoshop. Photoshop is wereldwijd veruit het meest gebruikte fotobewerkingsprogramma. De mogelijkheden hiermee zijn eindeloos, waardoor een cursus Photoshop geen overbodige luxe is.

  • Lightroom. Lightroom is specifiek ontworpen voor fotografen en biedt verschillende functionaliteiten die Photoshop niet heeft.

  • Luminar. Luminar is wat minder bekend, maar dat betekent niet dat het geen goede keuze is. Het is eenvoudig te leren en zeer geschikt voor fotografen.

 

Gerelateerde artikelen

Propfun maakt uw feest beter met photobooths

De fotograaf in Breukelen neemt het vak uiterst serieus

Een fotograaf Bilthoven legt jouw speciale momenten vast