Foto derksen
Image default
Fotografie

Tips voor de meest sfeervolle kerstfoto’s

Het is weer tijd voor kerstfoto’s! De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken. De magische kerstsfeer, veel lekker eten en het samenzijn maken de decembermaand bijzonder. Hét perfecte moment dus om de prachtigste foto’s te maken voor wellicht een fotoboek of collage. Doe je het door de fotograaf Almere of maak je zelf een foto?

Waar moet je op letten?

Kies je niet voor het inhuren van een fotograaf Almere maar maak je zelf een foto. Dan moet je opletten dat je de juiste instellingen gebruikt. De juiste instellingen zijn voor iedereen weer anders. Houd er rekening mee dat het per camera kan verschillen hoe deze reageert op bepaalde instellingen. Zo zitten er al gauw verschillen bij full-frame en cropcamera’s. In deze subkop delen we daarom ook tips die je als leidraad kunt gebruiken voor het kiezen van de juiste instellingen. Ook is het kiezen van een juiste sluitertijd kan al het verschil uitmaken tussen een wazige foto of een scherpe. Fotografeer je vanuit de hand? Zorg dan dat jouw sluitertijd niet trager is dan 1/125s wanneer je foto’s maakt van mensen of dieren. Maak je foto’s van een stilstaand object? Dan kan je met een stabiele hand al gauw met een sluitertijd tot 1/50s fotograferen. Houd altijd in het achterhoofd dat je bij iedere aanpassing moet compenseren bij een ander onderdeel van de belichtingsdriehoek. Vind je het lastig? Schakel dan de fotograaf uit Almere in.

Kerstfotografie is geen feest zonder glitters

Magie en glitters gaan eigenlijk hand in hand. Versterk de bijzondere kerstsfeer door met glitters te spelen! Vertel familieleden bijvoorbeeld om met glitters te blazen of laat wat glitters voor de camera dwarrelen als zelfbedachte sneeuwvlokken. Dit is een optie die de fotograaf Almere altijd gebruikt. Een groot voordeel van glitters is dat ze het licht reflecteren. Door te fotograferen met een kleine scherptediepte kun je mooie bokeh-bollen in jouw foto krijgen. Lukt het niet? Vraag dan de fotograaf uit Almere.Gerelateerde artikelen

De 5 leukste fotografiecursussen om te kiezen

De passie van Fotograaf in Bussum

Drie mooie tips om je favoriete foto’s af te drukken!