Foto derksen
Image default
Aanbiedingen

De perfect ogende wereld op Instagram

Zodra je even niets te doen hebt is het wellicht fijn om wat minuten door de wondere wereld van Instagram te scrollen. Een wereld die zo perfect oogt, omdat de zogeheten influencers heel graag laten zien hoe mooi en perfect hun leventje is. Mooie verre reizen, dure producten en veel luxe feestjes en kleding: foto’s op Instagram lijken soms net schilderijtjes. Dit is geenszins vergelijkbaar met jouw eenvoudige foto’s van die ene vakantie op Kos. Er bestaan tegenwoordige allerlei programma’s en apps om de meest slechte plaatjes om te toveren tot prachtige foto’s die zomaar op de cover van een hoogstaand magazine zouden kunnen staan. Het is echter een kwestie van doorhebben hoe je dit voor elkaar krijgt.

Je foto’s op een goede manier bewerken

Je foto bewerken online is niet altijd even eenvoudig, maar als je eenmaal weet hoe het werkt, wil je niets anders. Er is in principe maar bar weinig voor nodig om toch een totaal ander resultaat te creëren en dat maakt het proces van je foto bewerken online zeer fascinerend. Je zou bijvoorbeeld kunnen spelen met de intensiteit van luchtkleuren als je een foto hebt met een groot stuk lucht op de achtergrond. Hiervoor heb je geen ingewikkeld programma nodig, maar dit kun je heel goed doen achter de laptop bijvoorbeeld. Hetzelfde kun je doen als er veel elementen op een foto staan. Pas hier natuurlijk altijd mee op. Het is allerminst de bedoeling dat bepaalde delen van een foto overdreven bewerkt zijn. Uiteindelijk gaat het om een mate van subtiliteit waardoor de kijker niet doorheeft dat een foto eventueel bewerkt is. Een lichteffect kan ook een hoop toevoegen aan foto’s. Dit is best wel populair en er zijn online vaak filmpjes te vinden van mensen die je alles kunnen vertellen over lichteffecten. Wat ook leuk is om te proberen, is het zogenaamde ‘Bokeh-effect’, waarbij je een scherpe foto hebt met een wazige achtergrond. Dit zou je ook om kunnen draaien. Je krijgt dan een scherpe achtergrond met op de voorgrond een vaag object of een persoon bijvoorbeeld. Er bestaan dus veel soorten effecten en je kunt er maar op één manier achter komen wat leuk werkt bij een foto en wat niet, namelijk door veelvuldig foto’s te bewerken.

Niets of niemand is perfect

Uiteindelijk is helemaal niets perfect en de mens al helemaal niet. Laat je dus niet leiden door de wereld van Instagram, waarbij je sterk het gevoel hebt dat iedereen een mooi leventje leidt en het makkelijk heeft. Mensen houden er nou eenmaal van om de positieve kanten van hun leven te belichten, zowel letterlijk als figuurlijk.

https://www.fotobewerkenonline.nl/

Gerelateerde artikelen

Dakinspectie voor ieder dak

Site-ontwerp: er bestaat niet zoiets als ‘mooi’

Logistiek bediende