Hoe werkt een laser ontharingsbehandeling?

Fotoderksen

Het regelmatig scheren of epileren van je huid kan irritatie opwekken zoals jeuk en ingegroeide haartjes. Daarbij is het ook vervelend om deze taak vaak te moeten verrichten. Om deze problemen op te lossen kun je gaan voor een laserontharing door een laserontharingskliniek.

Voor elk huidtype

Of je nou een donkere huid hebt of een zeer lichte huid. Laserontharing is geschikt voor iedereen.

Hoe gaat laserontharing in zijn werk

Haartjes groeien altijd in drie fasen. Allereerst begint het groeien van het haar. Daarna komt de overgangsfase. Hierbij maakt het haartje zich los van het haarzakje. Hierna komt de rust fase, hierbij wacht het haartje totdat het volgende haartje er klaar voor is om te gaan groeien. Vervolgens valt het oude haartje uit om plek te maken voor een nieuwe. Bij een laserontharing worden alleen de haarzakjes verwijdert die in de eerste fase zitten (de groeifase). Dit houd dus ook in dat je meerdere behandelingen nodig hebt om het gewenste resultaat te krijgen. Een voordeel is dat bijvoorbeeld mannen wel haar willen behouden en dus maar een deel kunnen laten verwijderen.

Voorbereiding

Voordat je begint aan een laserontharing zijn er twee situaties waar je rekening mee moet houden. Stop minimaal zes weken van te voren met zonnen en minimaal vier weken van te voren met harsen of epileren.