Foto derksen
Image default
Woning en Tuin

De Dakkapel

Dakkapellen bestaan al sinds de 15e eeuw. In deze tijd hadden waren ze er vooral in stenen vorm met als doel om belangrijke gebouwen er prominenter uit te laten zien en om meer lichtinval te realiseren. De dakkapel heeft sindsdien wel wat veranderingen ondergaan. Een van deze veranderingen is dat dakkapellen bijna nooit meer van steen zijn en tegenwoordig het materieel hout en kunststof bevatten. Ook is het doel van een dakkapel nu om bij een zolderkamer de loopruimte groter te maken door het schuine dak gedeeltelijk te veranderen in een plat dak.

Dakkapel laten maken

Het laten maken van een dakkapel op maat voor uw eigen huis is nu een stuk toegankelijker. Dit is omdat de prijzen zijn afgenomen door de verandering van materiaal in tegenstelling tot vroeger. Door een nieuwe techniek in de dakkapel branche zijn de kosten van het maken van een dakkapel nog meer afgenomen. Bij deze techniek wordt een prefab dakkapel (prefabricated dakkapel) volledig in een werkplaats gemaakt en wordt deze gemonteerd door middel van een hijskraan. Bij deze techniek moet er wel rekening worden gehouden met variabelen als het type huis en de breedte van de straat. Daarom kunt u hier een veel voordeligere dakkapelel aanschaffen

Renoveren of vervangen

Als uw dakkapel niet meer in dezelfde staat verkeerd als toen u hem kocht maar wel de dakkapel wilt behouden, kan er door professionals worden keken naar de huidige staat. Als er kleine dingen moeten worden veranderd is een dakkapel renovatie de beste en goedkoopste oplossing. Als er op grote schaal dingen moeten worden veranderd en de kosten snel oplopen kan er beter gekeken worden naar een dakkapel vervanging. Zo ligt de afweging hierbij aan de tijd die nodig is voor de actie en welk van de twee opties de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben.