Foto derksen
Image default
Woning en Tuin

Kan je je verzekeren tegen inbraken?

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dan om te genezen, maar voorbereid zijn op de consequenties van een inbraak is niet verkeerd. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die bestaan voor het nemen van een inbraakverzekering. In dit artikel kijken we of dit mogelijk is en of je kunt besparen op verzekeringen door de juiste preventiemaatregelen te nemen.

 

Inboedelverzekering dekt veel

 

Als je een inboedelvezekering hebt afgesloten voor je woning of bedrijfspand, ben je voor een groot deel gedekt voor diefstal. Diefstal heeft voor verzekeraars is er een duidelijke definitie gekregen, om verwarring te voorkomen. Er moet iets zijn meegenomen zonder toestemming van de eigenaar. Ook moet de dief van plan zijn om het gestolen iets niet terug te geven. Het hebben van een inboedelverzekering zorgt er grotendeels voor dat je bent vrijgesteld van enige schade. Toch zitten er een aantal beperkingen, waardoor je bedrogen uit kunt komen. We zullen een aantal voorbeelden noemen.

 

De grootste belemmeringen zitten in de elektronica en sierraden. We beginnen met het eerste. Op het gebied van elektronica worden audiovisuele en computerproducten vaak onder dezelfde categorie geschaard. TV, stereo, en computers worden dus allemaal samengenomen. Als er in de polis is opgenomen dat het maximale schadebedrag 10.000 euro is voor elektronische apparaten, kan het zijn dat je bedrogen uitkomt. Lees dus de polis goed!

 

Ook bij sierraden is er een maximumbedrag dat wordt uitgekeerd. Bij de standaardverzekeringen is dit tot en met slechts 15000 euro. Vaak heb je bij verzekeraars wel de optie om tegen een hogere maandelijkse premie een groter bedrag vergoed te krijgen. Niet elke verzekeraar biedt dit aan, dus let goed op voordat je iets afsluit.

 

Maandelijkse premie verlagen door inbraakpreventie

 

Over deze maandelijkse premie gesproken, met de juiste maatregelen kun je deze verlagen. Als je in Utrecht woont kun je bijvoorbeeld de Slotenmaker-Utrecht.nl inschakelen. Deze kunnen je precies aanwijzen wat je moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk dat premieverlaging mogelijk maakt.

 

Het begint vaak bij de keurmerken voor de sloten. Een SKG keurmerk doet het altijd goed, en dan het liefst natuurlijk eentje van drie sterren. Dit geldt dan overigens niet alleen voor het slot op de voordeur. Ook de ramen en achterdeuren moeten van het juiste hang- en sluitwerk worden voorzien. Als je huis veilig genoeg is, krijg je het zogenaamde Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bij dit keurmerk kom je in aanmerking voor een korting op de premie. Dit kan oplopen tot wel 15%, dus het is niet niks. Overigens kun je ook buiten Utrecht op hulp rekenen van professionele slotenmakers. Zo heb je bijvoorbeeld Slotenmaker De Bilt die kan helpen bij het adviseren over de juiste sloten.

Gerelateerde artikelen

Tuinonderhoud zonder zorgen dankzij dit hoveniersbedrijf nabij Roermond

Anna, de slimme thermostaat met leuke naam

Een multifunctionele zitmaaier aanschaffen voor professioneel of particulier gebruik