Hoe kun jij jouw stress verminderen?

Fotoderksen

Situaties van intense stress kunnen voor veel schade zorgen bij betrokkenen. Denk hierbij aan het soort stress dat ontstaat bij schokkende of levensbedreigende situaties, die bijvoorbeeld beroepsmatig kunnen voorkomen. Zoals een heftig geweldsincident, een ongeluk, een natuurramp of een oorlogssituatie. Op het moment dat je in zo’n situatie terecht komt, schakelt je lichaam over op automatische piloot en beschermt zo je brein jouw lichaam door op de overlevingsmodus over te schakelen. Hierbij moet de instinctieve keuze gemaakt worden tussen vechten, vluchten of bevriezen. Zodra de situatie voorbij is, heeft deze gebeurtenis op innerlijk vlak nog veel uitwerkingen. Zo kan er nog veel spanning in het lichaam blijven hangen en kan er zelfs een posttraumatische stressstoornis ontstaan die je hele leven kan beïnvloeden en je enorm kan hinderen in je dagelijkse leven. Zo’n stoornis uit zich bijvoorbeeld in het willen vermijden van bepaalde plaatsen of gelegenheden, in paniekaanvallen of in agressieregulatie problematiek. Maar hoe kun je nou deze stress verminderen en hoe kom je eigenlijk van zo’n posttraumatische stressstoornis af?

Stress verminderen met behulp van een hond

Voor veel mensen die zo’n heftige situatie hebben meegemaakt, helpt het wel om erover te praten om de stress te verminderen. Maar toch blijkt vaak dat dit niet voor innerlijke heling zorgt. Je kunt ook een PTSS-behandeling ondergaan om ervoor te zorgen dat jij weer zo snel mogelijk normaal kunt functioneren in jouw dagelijks leven. Er zijn tegenwoordig diverse soorten technieken beschikbaar voor de behandeling van een posttraumatische stressstoornis.

Bij de behandelmethode van Social Dog wordt er bijvoorbeeld gewerkt met gecertificeerde therapiehonden die op instinctieve wijze kunnen aanvoelen op welk moment jij last hebt van jouw PTSS-klachten. Het idee achter de behandelingen van Social Dog is om de spanningen onder controle te krijgen en zo de stress te verminderen. En een hulphond kan je hierbij helpen. Doordat deze honden sensitief en loyaal zijn en alle innerlijke spanningen direct aanvoelen kunnen zij jou met behulp van verschillende interventies al snel kalmeren. Zo kan een hond je gaan knuffelen of je gericht afleiden door komisch gedrag te vertonen. Door samen met een therapiehond en een deskundige begeleider met je problemen aan de slag te gaan, leer je steeds beter de spanningen de baas te zijn. Dit proces gaat stapje voor stapje en eventueel in overleg met andere betrokken hulpverleners.

Wil jij jouw stress verminderen en weer controle over jouw leven?

Herken jij je in bovenstaande verhaal en wil jij ook graag aan de slag om jouw stress te verminderen en van jouw posttraumatische stressstoornis af te komen? Dan is een PTSS-behandeling bij Social Dog zeker het overwegen waard. Met behulp van een therapiehond en passende begeleiding krijg jij de handvatten om de draad weer op te pakken na een traumatische gebeurtenis. De behandelingen zijn ook geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

http://socialdog.nl/